Skip to main content

Wikimania 2024

Geplaatst op 12 augustus 2024

Van 7 tot 10 augustus vond Wikimania plaats en was de Poolse stad Katowice het centrum van de wereldwijde Wikimedia-beweging. Meer dan duizend Wikimedianen en met de beweging verbonden partners kwamen bijeen voor een vierdaags programma rond de ‘Collaboration of the Open’.

Het aanbod aan presentaties, workshops en lezingen was zo groot dat het moeilijk kiezen was. Van flitspresentaties, de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, hoe om te gaan met desinformatie en vernieuwingen in de software tot de sneak preview van een roman over Wikipedia. De meeste sessies zijn opgenomen en terug te kijken via Youtube. Links naar de opnames staan in het programma.

De prachtig ontworpen branding gaf een Centraal en Oost-Europese sfeer aan de conferentie. Ook het randprogramma had een Pools tintje met Silezische dansers, een cursus pottenbakken en Pierogi tijdens de lunch. Heerlijk!

Het avondprogramma op de eerste en laatste dag was een viering van de Wikimedia-beweging, met de huldiging van de Wikimedianen van het jaar en de traditionele groepsfoto. Maar bovenal is Wikimania dé plaats om andere Wikimedianen te ontmoeten en te leren waar de wereldwijde beweging nu staat. Het was een geweldige en leerzame conferentie.

Deel dit artikel op: